Kurssit keväällä 2022

 

Kurssitoiminta keväällä 2022 

 

Tällä hetkellä yhdistys järjestää ainoastaan maksullisia ryhmiä. Opiskelu tapahtuu pienessä ryhmässä ja kursseilla edetään opiskelijoiden omaan tahtiin. Ryhmään mahtuu 10 opiskelijaa ja ryhmä toteutuu vähintään 7 opiskelijalla.   

Kurssit pidetään lähi- tai etäopetuksena zoom-ympäristössä. Lähiopetuksen ryhmät pidetään osoitteessa Kaupintie 11 A, 004400 Helsinki. Yhdistyksen toimitilat ovat aivan juna-aseman läheisyydessä.  Etänä toteutettaviin ryhmiin voi osallistua ympäri Suomen.  

 

Tiedotamme myöhemmin opiskelijoille ilmaisista kursseista, mikäli saamme rahoitusta niihin. 

 

 

Maksullinen kurssitoiminta 

 

Arkipäivän suomea toiminnallisesti 

Kurssilla harjoittelet suomen kieltä toiminnallisesti ja pärjäät arjessa paremmin. Ohjelmassa mm. äänteet ja aakkoset, lukusanat, kellonajat, viikonpäivät, kuukaudet, vuodenajat ja sää. Opetus- ja ohjauspuhe on hidasta selkosuomea. Opetuksen tukikielinä voidaan käyttää turkkia, kurdia ja arabiaa.  

Ryhmä kokoontuu kolme kertaa viikossa 3 opetustuntia kerrallaan. Ryhmä kokoontuu 8 kertaa, yhteensä 24 tuntia. Kurssin hinta on lähiopetuksessa180 €/opiskelija ja etänä 160 €/opiskelija. 

Tiedustelu ja ilmoittautuminen khallata.demir@gmail.com 

 

Maahanmuuttajien mielenterveys (arabia, kurdi ja turkki) 

Kurssilla käsitellään mielenterveystaitoja arabian, kurdin ja turkin kielellä. Kurssilla käytetään Suomen Mielenterveysseuran arabinkielistä oppikirjaa. 

Ryhmä kokoontuu kolme kertaa viikossa 3 opetustuntia kerrallaan. Ryhmä kokoontuu 8 kertaa, yhteensä 24 tuntia. Opetuksen tukikielinä voidaan käyttää turkkia, kurdia ja arabiaa. Suomen kielen kurssin hinta on lähiopetuksessa 180 €/opiskelija ja etänä 160 €/opiskelija. 

Tiedustelu ja ilmoittautuminen khallata.demir@gmail.com 

 

Taidepaja, voimavarasuuntautunut, suomea oppiva ryhmä maahanmuuttajille 

Kurssilla työskennellään ja rentoudutaan taideterapeuttisin menetelmin ja vahvistetaan osallistujien itseilmaisua sekä itsetuntemusta. Kurssi etenee osallistujien tarpeista käsin.  

Taidepaja kokoontuu kerran viikossa 3 opetustuntia kerrallaan yhteensä kahdeksan kertaa (24 tuntia). Taidepajan hinta on lähiopetuksena 220 €/opiskelija sis. alv 24 % ja etänä 200 €/opiskelija sis. Alv 24 %. 

Tiedustelut ja ilmoittautuminen creastinas@gmail.com

 

Lukemisen taitojen harjoittelu ja vahvistaminen maahanmuuttajilla  

Kurssilla harjoitellaan rauhalliseen tahtiin pienessä ryhmässä lukutaitoon liittyviä valmiuksia, kuten kirjain-äännevastaavuuksia ja äännetietoisuutta. Kurssi sopii maahanmuuttajille, joilla lukutaidon oppiminen suomen kielellä on ollut hidasta.   

Ryhmä kokoontuu kolme kertaa viikossa 3 opetustuntia kerrallaan. Ryhmä kokoontuu 8 kertaa, yhteensä 24 tuntia. Kuntouttavan lukukurssin hinta lähiopetuksessa on 180 €/opiskelija ja etänä 160 €/opiskelija.   

Tiedustelut ja ilmoittautuminen anne.nurminen@oppimistaito.fi 

 

Lukusujuvuuden harjaannuttaminen ryhmässä  

Kurssilla harjoitellaan rauhalliseen tahtiin pienessä ryhmässä lukemista opiskelijan lukutaidon tasoon soveltuvilla teksteillä ja kirjoitusharjoituksilla. Kurssi sopii maahanmuuttajille, joiden sanatason lukeminen suomen kielellä on harjoittelusta huolimatta hidasta ja työlästä. 

Ryhmä kokoontuu kolme kertaa viikossa 3 opetustuntia kerrallaan. Ryhmä kokoontuu 8 kertaa, yhteensä 24 tuntia. Kuntouttavan lukukurssin hinta lähiopetuksessa on 180 €/opiskelija ja etänä 160 €/opiskelija. 

Tiedustelut ja ilmoittautuminen anne.nurminen@oppimistaito.fi